Logo

Author: Miljan Mladenović

Rat u Ukrajini - jun 2022.
Srbija
Miljan Mladenović

Rat u Ukrajini – jul 2022

U periodu od 13. do 19. juna sprovedeno je istraživanje javnog mnjenja na reprezentativnom uzorku od 1285 ljudi na teritoriji Srbije. Kako je broj ispitanika sa Kosova i Metohije bio nedovoljan, ova teritorija je isključena iz dalje analize. Tema istraživanja ticala se aktuelne političke situacije u svetu i sukoba između Rusije i Ukrajine. Istraživanje je sprovedeno u okviru onlajn panela (CAWI), a upitnik se sastojao od ukupno 39 pitanja, od kojih je 31 bilo obavezno, 3 su bila uslovna, a 5 opcionih. Prosečno vreme popunjavanja upitnika iznosilo je 13 minuta i 16 sekundi (iz računice izbačeni najniži i najviši autlajeri), pri čemu je upitnik popunilo 33% svih koji su istom pristupili.

Ceo tekst »
Predizborno istraživanje - mart 2022.
Srbija
Miljan Mladenović

Predizborno istraživanje – mart 2022

U periodu od 14. do 18. marta sprovedeno je onlajn istraživanje javnog mnjenja na teritoriji Srbije bez Kosova i Metohije. Usled nedovoljnog broja popunjenih upitnika sa Kosova i Metohije, ova teritorija je izbačena iz naknadne analize. U istraživanju je učestvovalo 2.400 punoletnih građana koji su naknadno stratifikovani na osnovu pola, godina, regiona, nacionalne pripadnosti, obrazovanja, i glasanja na izborima 2020. i 2017. godine. Obrada podataka izvršena je u programima Microsoft Excel i SPSS, a podaci su naknadno vizualizovani pomoću Microsoft Power BI alata. Margina greške uz nivo pouzdanosti od 95% za procenat proporcije 50% je 2%, a za 3% je 0,68%.

Ceo tekst »
Politička situacija u Srbiji - novembar 2021.
Srbija
Miljan Mladenović

Politička situacija u Srbiji – novembar 2021

U periodu od 24. do 30. novembra sprovedeno je onlajn istraživanje javnog mnjenja na teritoriji Srbije bez Kosova i Metohije. Usled nedovoljnog broja popunjenih upitnika sa Kosova i Metohije, ova teritorija je izbačena iz naknadne analize. U istraživanju je učestvovalo 1.525 punoletnih građana koji su naknadno stratifikovani na osnovu pola, godina, regiona, obrazovanja, i glasanja na izborima 2020. i 2017. godine. Obrada podataka izvršena je u programima Microsoft Excel i SPSS, a podaci su naknadno vizualizovani pomoću Microsoft Power BI alata. Margina greške uz nivo pouzdanosti od 95% za procenat proporcije 50% je 2,51%, a za 3% je 0,86%.

Ceo tekst »

Naš vebsajt koristi kolačiće kako bi obezbedio najbolje korisničko iskustvo svim posetiocima. Ukoliko želite da blokirate kolačiće, molimo Vas da podesite Vaš pretraživač. Više informacija možete pronaći na stranici Politika kolačića.